Digitale Ontwerptechnieken

BIM Handboek

BIM (het Bouw Informatie Model) leidt een technologische revolutie in van bij het ontwerp, de bouw tot zelfs het beheer van zowel gebouwen als infrastructuurwerken. BIM maakt het mogelijk, door het beheer van informatie, de bouwwerken op een meer betrouwbare, snellere en meer economische manier te ontwerpen, te bouwen en uit te baten.

Lees verder...

Biographies of Buildings: Virtual Futures for our Cultural Past

In deze thematische onderzoeksgroep wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van visuele digitale tools om patronen in gebouwtransformaties terug te vinden en te documenteren.

Lees verder...

conSolid: een webgebaseerd ecosysteem voor verspreide gebouwdata

Sinds een aantal jaar maakt de bouwsector een digitale inhaalbeweging: met de komst van 'Building Information Management' (BIM) worden nieuwe standaarden uitgezet voor digitale ontwerptechnieken.

Lees verder...

Gekoppelde gebouwdata

Het Linked Building Data onderzoeksproject is een gemeenschappelijke internationale inspanning die voortkomt uit een aantal formele en informele samenwerkingen rond het gebruik en de impact van ‘linked data’ technologieën voor architectuur en constructie.

Lees verder...

ifcOWL

Verschillende procedures werden reeds voorgesteld om EXPRESS data schemas te converteren naar OWL ontologieën. Die procedures richtten zich specifiek op IFC, de uitwisselingsstandaard voor gebouwdata, en resulteerden in verschillende ifcOWL-versies.

Lees verder...