Ingenieursstudent behaalt 2e plaats op Vlaamse programmeerwedstrijd

(05-04-2022) Een studententeam met een student uit onze faculteit behaalde de tweede plaats op de Vlaamse programmeerwedstrijd.

Op maandag 4 april 2022 organiseerde de Vrije Universiteit Brussel de dertiende editie van de Vlaamse Programmeerwedstrijd. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door een hogeschool of universiteit in Vlaanderen. Deelnemers nemen het tegen elkaar op door in beperkte tijd (3 uur) zoveel mogelijk uitdagende programmeeroefeningen op te lossen in een van de vele ondersteunde programmeertalen.

De deelnemers organiseren zich in teams van 3 personen, en dienen onderling samen te werken om hun kans op slagen te verhogen.

Een studententeam met ingenieursstudent Arn De Moor (midden), informaticastudent Gus Vanpoucke (links) en wiskundestudent Oscar Jocqué (rechts) behaalde de tweede plaats op de Vlaamse programmeerwedstrijd. Eigenlijk was het een ex aequo met de eerste plaats, maar met een tragere tijd. 

Gefeliciteerd Arn, Gus en Oscar!

De Vlaamse Programmeerwedstrijd werd 14 jaar geleden in het leven geroepen door de KULeuven. Ondertussen is de groep van vrijwilligers die samen instaat voor de organisatie uitgegroeid tot een samenwerking van mensen uit de vier Vlaamse universiteiten (VUB, KULeuven, UGent en UHasselt) en zeven Vlaamse hogescholen (AP Hogeschool, PXL-IT, VIVES, Odisee, UCLL, Erasmus Hogeschool en de HOGENT).

De eerste twaalf edities werden respectievelijk georganiseerd door de KULeuven in Heverlee (2009), UGent in Gent (2010), Katho en Kulak in Kortrijk (2011), PXL in Hasselt (2012), VUB in Brussel (2013), HOGENT in Gent (2014), KULeuven en Thomas More in Sint-Katelijne-Waver (2015), KULeuven en UCLL in Diepenbeek (2016), UCLL in Leuven (2017), PXL-IT in Hasselt (2018) en AP hogeschool in Antwerpen (2019-2020 -> uitgesteld naar 2021).