Prijzen plechtige proclamaties 2022

(17-10-2022) Deze prijzen werden uitgereikt aan studenten met een sterke thesis, uitmuntende resultaten of een bijzonder doctoraat.

AIG-prijzen

Prijs Isabella Van Portugal

ir. Emile Germonpré, Master of Science in Chemical Engineering, als beste student burgerlijk ingenieur, gezien over de volledige duur van zijn studies aan de faculteit.

Cloquet-prijs

ir. Yonah Couwels, Master of Science in de ingenieurswetenschappen: architectuur, afstudeerrichting stadsontwerp en architectuur, als beste student burgerlijk ingenieur-architect, gezien over de volledige duur van zijn studies aan de faculteit.

Prijs Boulvin-Van Engelen

ing. Servaas Lips, Master of Science in de industriële wetenschappen: chemie, als beste student industrieel ingenieur, gezien over de volledige duur van zijn studies aan de faculteit.

Jozef Plateau-prijs

ir. Marija Pizurica, Master of Science in Computer Science Engineering, voor het beste eindwerk burgerlijk ingenieur of burgerlijk ingenieur-architect van vorig academiejaar dat als bijdrage tot de bevordering van de ingenieurswetenschappen kan beschouwd worden.

Leo Baekeland-prijs

ing. Tim Theys, Master of Science in Industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen, voor het beste eindwerk industrieel ingenieur van vorig academiejaar dat als bijdrage tot de bevordering van de ingenieurswetenschappen kan beschouwd worden.

Vierjaarlijkse AIG-prijs

dr. ir. Mathias Peirlinck, Doctor in de ingenieurswetenschappen: biomedische ingenieurstechnieken, voor het beste oorspronkelijke werk dat verband houdt met de ingenieurswetenschap en als een ware bijdrage tot de bevordering hiervan kan beschouwd worden.

ArcelorMittal-prijs

ing. Marjolein Weyns, Master of Science in de industriële wetenschappen: chemie, voor haar afstudeerwerk “H-embrittlement of coated steels” met als promotoren prof. dr. An Verberckmoes en dr. Joost De Strycker (OCAS NV).

ir. Alexander Vande Ghinste, Master of Science in Electromechanical Engineering, voor zijn afstudeerwerk “Masterless Control of Modular High-voltage Motor Drives” met als promotoren prof. dr. ir. Hendrik Vansompel en prof. dr. ir. Jeroen De Kooning.

BESIX-prijs

ing. Laurens Demol en Robbe De Groote, Masters of Science in de industriële wetenschappen: bouwkunde, voor hun afstudeerwerk “Invloed van verbindingsdetails op het gedrag van voorgespannen holle welfsels onderworpen aan membraanwerking” met als promotoren prof. dr. ir. Robby Caspeele en prof. dr. ir. Wouter De Corte.

DOW Benelux Innovation Solutions Award

ir. Klaus Jacobs Cruz,  Master of Science in Chemical Engineering, voor zijn afstudeerwerk “Experimental study and kinetic modelling of combined deep hydrodenitrogenation and olefin saturation” met als promotoren prof. dr. ir. Joris Thybaut en prof. dr. ir. Kevin Van Geem.

imec-prijs

ir. Yao-Tung Chang, Master of Science in Photonics Engineering, voor zijn afstudeerwerk “Integration of an optical isolator in a photonic integrated circuit (PIC)-to-fiber coupling interface” met als promotoren prof. dr. ir. Geert Van Steenberge en prof. dr. ir. Jeroen Missinne.

ir. Tobias Cromheecke, Master of Science in Electrical Engineering - afstudeerrichting: Electronic Circuits and Systems, voor zijn afstudeerwerk "First-order Hold Reconstruction Filter for a DAC" met als promotor prof. dr. ir. Pieter Rombouts.

INEOS-prijs

ir. Paulien Malego,  Master of Science in Chemical Engineering, voor haar afstudeerwerk “CO2 capture intensification in a gas liquid vortex reactor: geometry optimization and process simulation” met als promotoren prof. dr. ir. Kevin Van Geem en prof. dr. ir. Geraldine Heynderickx.

Solvay-prijzen

ing. Louis Van de Voorde, Master of Science in de industriële wetenschappen: chemie, voor zijn afstudeerwerk “Chemisch kringproces voor gecombineerde CO2-vangst en -gebruik” met als promotoren prof. dr. Vladimir Galvita en dr. Hilde Poelman.

Tom Tom-prijs

ing. Bert Verstraete, Master of Science in de industriële wetenschappen: informatica, met zijn afstudeerwerk “Plumber: collaborative, serverless management of stream processing on Kubernetes” met als promotoren prof. dr. ir. Filip De Turck en prof. dr. Bruno Volckaert.

Biomedical Engineering Excellence Award

ir. Baziel Taghon, Master of Science in Biomedical Engineering, voor het behalen van de beste studieresultaten tijdens de masterjaren van de interuniversitaire opleiding Master of Science in Biomedical Engineering UGent-VUB.

ir. Florence Marie Muller, Master of Science in Biomedical Engineering, voor het behalen van de beste studieresultaten tijdens de masterjaren van de interuniversitaire opleiding Master of Science in Biomedical Engineering UGent-VUB.

Prijs Sackesyn

ir. Ticho Ooms, Master of Science in Civil Engineering voor zijn afstudeerwerk “Topology optimization of structural components at elevated temperatures” met als promotoren prof. dr. ir. Wouter De Corte en prof. dr. ir. Ruben Van Coile.

ing. Laurens Demol en Robbe De Groote, Masters of Science in de industriële wetenschappen: bouwkunde, voor hun afstudeerwerk “Invloed van verbindingsdetails op het gedrag van voorgespannen holle welfsels onderworpen aan membraanwerking” met als promotoren prof. dr. ir. Robby Caspeele en prof. dr. ir. Wouter De Corte.