KB45 zoekt editie Text/Context (1978) van Joseph Kosuth

Postkaart van het werk Text/Context (1978) (vergrote weergave)

Postkaart van het werk Text/Context (1978)

(06-12-2021) Voor een tentoonstellingsproject rond Joseph Kosuth in Gent is de Universiteit Gent op zoek naar exemplaren van de editie Text/Context die Kosuth maakte in 1978 en destijds verkocht werd door de Vrienden van het Museum van Hedendaagse Kunst.

In najaar 2022 opent in het VANDENHOVE Centrum voor Architectuur & Kunst (UGent) een tentoonstelling over de aanwezigheid van de Amerikaanse kunstenaar Joseph Kosuth in Gent.
 
Voor deze tentoonstelling zijn de curatoren op zoek naar exemplaren van de editie Text/Context die Kosuth in 1978 realiseerde voor de Vrienden van het Museum van Hedendaagse Kunst, Gent.
 
Voor deze editie versneed Kosuth een kopij van een poster die hij in dat jaar aan de Koopvaardijlaan in Gent toonde (8/06 – 6/07/1978) in 32 stukken. Elk exemplaar werd gesigneerd door de kunstenaar en verkocht in een enveloppe, samen met een tekst en een fotoafdruk van het werk in situ.
 
Om het originele werk uit 1978 in de tentoonstelling in VANDENHOVE te reconstrueren, zijn we op zoek naar zo veel mogelijk exemplaren van de editie van Kosuth.
 
De tentoonstelling gaat door in VANDENHOVE – Centrum voor Architectuur en Kunst (UGent), en loopt van september-oktober 2022. De tentoonstelling is een initiatief van de onderzoeksgroep KB45 (Kunst in België na 1945; UGent) en wordt samengesteld door Gertjan Oskar Decock, Anton Pereira Rodriguez en Wouter Davidts. Het project kan ook rekenen op de medewerking van Joseph Kosuth en Cornelia Lauf.
 
Al wie meer informatie heeft omtrent dit werk wordt vriendelijk gevraagd contact op te nemen met Gertjan Oskar Decock (gertjan.decock@ugent.be) of Anton Pereira Rodriguez (anton.pereirarodriguez@ugent.be)