Mondmaskerplicht in leslokalen en circulatieruimtes vanaf 25 oktober

(22-10-2021) Vanaf maandag 25 oktober geldt in de leslokalen, de circulatieruimtes en de studentenrestaurants van de UGent een mondmaskerplicht.

Rector Rik van de Walle laat in een mail naar alle studenten en personeel weten dat de huidige stijging van de belangrijkste corona-indicatoren (het aantal hospitalisaties, de bezetting van afdelingen waar intensieve zorgen worden verstrekt, het reproductiegetal en de positiviteitsratio) de UGent tot een nieuwe risicoanalyse gedwongen heeft.

Na overleg met experts-wetenschappers, het Departement Medisch Toezicht en onze preventieadviseur zijn vanaf maandag 25 oktober 2021 de volgende maatregelen van toepassing aan de universiteit.

Studenten dienen tijdens on campus onderwijsactiviteiten in auditoria, leslokalen en practicumlokalen een mondmasker te dragen, ongeacht de luchtkwaliteit of de mogelijkheid om afstand te houden van elkaar.

Lesgevers moeten tijdens onderwijsactiviteiten geen mondmasker dragen als ze minstens 1.5 meter afstand kunnen houden.

Zowel studenten als personeelsleden dienen vanaf maandag a.s. opnieuw een mondmasker te dragen in circulatieruimtes (gangen, trappen, liften, ...). Dat is ook het geval in de studentenrestaurants en cafetaria’s, wanneer men niet aan tafel zit.

Rik Van de Walle: "Nadat enkele weken geleden heel wat coronamaatregelen vervielen, kijkt niemand uit naar nieuwe beperkingen. Maar de stijgende coronacijfers tonen aan dat de pandemie nog niet voorbij is en dat we alert moeten blijven. Door weer wat vaker een mondmasker te dragen kunnen we hopelijk de nood aan strengere maatregelen (helpen) voorkomen.
Tot slot wil ik iedereen nadrukkelijk oproepen om ook buiten de universiteit extra voorzichtig te zijn. Hou het veilig alsjeblieft. Voor jezelf en voor anderen."