Parallelle sessie 2: Julie Mahieu of Bezoek GUM

Let op: de onderstaande sessie valt samen met een mogelijk bezoek aan het GUM. Je kan dus ofwel de sessie bijwonen of opteren voor het museumbezoek. Het GUM kan je ook op andere momenten bezoeken (zie programma).

Julie MahieuFoto Julie Mahieu 2021-2022

Over mezelf

Ik werkte verschillende jaren als reporter voor diverse human interest programma’s toen het idee om een fictiereeks te ontwikkelen ontstond. Met ‘De Dag’ schreven Jonas Geirnaert en ik vele jaren aan onze eerste dramareeks: een verhaal over een gijzeling, verteld vanuit verschillende vertelstandpunten, met internationaal potentieel.  

Vandaag, drie jaar na de release van de reeks, blikken we met zeer veel trots terug op de weg die we hebben afgelegd en kunnen we nog steeds de vruchten plukken van het bijzondere leerproces dat we destijds meegemaakt hebben. 

Korte intro over de lezing

Met de lezing dompel ik jullie graag onder in de verscheidene facetten van het schrijven van het scenario van onze reeks: van de eerste brainstorms tot de laatste dag op set.  Wat maakte het schrijfproces van De Dag nu net zo bijzonder? Welke denkpistes gaan aan welke beslissing vooraf en hoe bepaal je welke stappen je best wel en welke je best niet zet? Waarom kies je voor een bepaalde verteltechniek en hoe vertaal je dit naar blad en beeld? 

Tot slot, nog even een waarschuwing: Ik ga ervan uit dat de mensen aanwezig in de zaal de reeks gezien hebben. Indien niet, geen probleem, maar weet dan wel dat de lezing één groot spoilerfestijn wordt! 


Wanneer?
Dinsdag 26/10 om 15:00

Waar?
FORUM (Gents Universiteitsmuseum, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, hoofdingang Plantentuin)

Streaming?
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in

Bezoek GUM (slot 1)GUM

Wat?

Het volledig vernieuwde Gents Universiteit Museum verkent de geschiedenis en context van wetenschap, onderzoek en kritisch denken. Het heeft daarbij bijzondere aandacht voor de vaak cruciale processen van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding.

Hoe?

Studenten krijgen de kans om het GUM gratis te bezoeken.

Wanneer?
Dinsdag 26/10 om 15:00

Waar?
Gents Universiteitsmuseum, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, hoofdingang Plantentuin

Deze rondleiding bijwonen?
Schrijf je in
LET OP: Het GUM staat maximum 50 personen per half uur toe. Per slot (1,5 uur) worden er dus drie groepen van max. 50 studenten per groep toegelaten.