Aurélie Coene wint APR-prijs voor beste juridische masterproef

(24-06-2022) Aurélie Coene heeft de APR-prijs in de wacht gesleept met haar masterproef over cohousing. Algemene Praktische Rechtsverzameling vzw reikt deze prijs jaarlijks, per Vlaamse rechtenfaculteit, uit aan de student(e) met de beste juridische verhandeling.

Met haar masterproef over ‘Cohousing: een zoektocht naar de meest geschikte goederenrechtelijke en organisatorische vorm’ wint studente Aurélie Coene de APR-prijs 2021-22. De promotor was Prof. Dr. Joke Baeck van de vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht.

De prijs is tweeledig: een geldprijs van € 250 en boeken uit de APR-reeks ter waarde van € 250. Zo wil APR de studenten aan de Vlaamse rechtenfaculteiten aanmoedigen om hoogwaardige verhandelingen te schrijven.

In haar masterproef onderzoekt Aurélie Coene welk goederenrechtelijk kader (mede-eigendom, appartementsmede-eigendom, collectieve eigendom,…) en welke organisatievorm (maatschappelijk, coöperatieve vennootschap, vzw, feitelijke vereniging,…) het meest geschikt is voor cohousing projecten. Ze analyseert ook drie concrete cohousingprojecten.

Meer informatie