Check-in

Fijn, dat je weldra een wooneenheid bij ons huurt! Je kan jouw wooneenheid betrekken vanaf de startdatum vermeld in de huurovereenkomst.

Afhalen sleutel

Start jouw huurovereenkomst op zaterdag 24.09.2022?

Vanaf die dag, zaterdag 24.09.2022 kan je over je wooneenheid beschikken. Vroeger is helaas niet mogelijk.

Check deze webpagina regelmatig voor updates.
Waar?

De check-in, de overhandiging van de sleutel en alle nodige informatie, zal voor alle homes gebeuren op de site van home VERMEYLEN.

  • STALHOF 6, 9000 GENT
Wanneer?

Na de check-in op de site van home Vermeylen kan je onmiddellijk naar jouw wooneenheid trekken om jouw kot voor te bereiden op het nieuwe academiejaar.

Om de toekomende bewoners te spreiden over de dag, vragen we je om een tijdsslot aan te duiden.

Registreer jouw check-in moment op basis van jouw toekomstige home: klik op de juiste link

De homes aan Sterre/UZ:
ASTRID

BERTHA DE VRIESE (studio)

BOUDEWIJN

De homes in Stalhof
Fabiola

Groningen (kamer plus)

Heymans (flat)

Vermeylen

Hoe gaat dit in z'n werk?

  • Er zijn tijdsloten vanaf 10u.
  • Je hoeft geen account aan te maken: je kan deze ook zonder account invullen.
  • Vul de planningstool in met JOUW VOLLEDIGE NAAM (student)
  • Noteer voor jezelf wanneer je precies ingetekend hebt: na het intekenen kan je zonder account je gekozen moment niet meer raadplegen.
  • Is het moment van jouw keuze reeds ingenomen, kies dan een ander moment: er zijn slechts een aantal studenten per tijdslot toegelaten.
  • Kan je op geen enkele optie in de tool? Je kan ook je sleutel ophalen in de daaropvolgende dagen (ook op zondag 25.09) bij ons onthaal in home Vermeylen. 
Afhalen sleutel

Inchecken doe je (of je volmachthebber) ALLEEN.
Om wachtrijen te vermijden, verwachten we dat je op tijd komt (niet vroeger of later).

 

Start jouw huurovereenkomst op een ander tijdstip dan op 24.09.2022?

Haal vanaf die dag jouw sleutel en badge op bij het onthaal van de afdeling Huisvesting.

Inchecken kan op de startdatum van je contract zelf pas vanaf 14.00u.

Komt iemand in jouw plaats jouw sleutel en badge afhalen?

Dat kan. Die persoon (bv. jouw ouders/voogd) bezorg je in dat geval een geschreven, ondertekende volmacht én een kopie van je identiteitskaart.
Deze documenten zullen bij afhaling van de sleutel en badge door de onthaalmedewerker opgevraagd en bijgehouden worden.

Verkeerssituatie rond homes Fabiola, Vermeylen en Heymans.

De Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 is een lage-emissiezone (LEZ). Homes Heymans, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury vallen binnen deze zone.
De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet inrijden. Vermijd een boete en check je voertuig voor je naar Gent komt. 

Meer info vind je op de website van Stad Gent

Home Fabiola bevindt zich daarenboven langs een autovrij gebied. De eerste 50 meter, vanaf het kruispunt Stalhof met de Jan Frans Willemsstraat/Benedictijnenstraat, maakt de toegang tot het home vrij vanuit Stalhof en de Benedictijnenstraat.

Meer info vind je op de website van Stad Gent.

Coronamaatregelen en -richtlijnen in de homes?

Mogelijks zijn er maatregelen van kracht in onze homes. Je vindt steeds de recentste informatie op onze Corona FAQ.

Verplichte infosessie!

De verplichte infosessie over de verschillende aspecten van het homeleven ging door op 26.09.2022, maar je kan de presentatie hier nog raadplegen.

Intrek wooneenheid voorbereiden

Vanaf de dag waarop je huurovereenkomst start kan je over je wooneenheid beschikken: je zal je check-in moment kunnen vastleggen via een doodle. Vroeger de wooneenheid betreden is helaas niet mogelijk.

Naast de officiële bezoekdagen worden er geen verdere bezoeken georganiseerd en geniet de huidige bewoner van de nodige rust en stilte in de examenperiode.

Elke kamer is door de jaren heen nét iets anders dan een andere kamer. We kunnen je daarom - helaas - vooraf geen specifieke afmetingen van de kamer en het meubilair doorgeven. Deze zal je dus pas kunnen opmeten op de dag van je check-in. Je kan wel reeds het inventarisformulier van jouw kamer doornemen.

Gedeelde keukens

Elke gedeelde keuken is voorzien van een gedeelde koelkast met diepvriesvak, minstens 1 microgolfoven en verschillende kookplaten. In de gedeelde koelkast pak je jouw etenswaren best goed in en geef je ook je kamernummer te kennen.

Ook beschik je over een keukenkastje, waar je jouw keukenspullen kan opbergen en die je desgewenst kan afsluiten met een eigen slot. Is jouw kastje niet op de ideale hoogte, maak dan afspraken met je buren.

Andere (eigen) keukentoestellen dien je ook in de keuken te gebruiken: in de kamers (plus), studio's en gangen zelf mag je geen kook-, grill-, frituur- (dus ook geen airfryer) of verwarmingstoestellen gebruiken met uitzondering van een waterkoker, koffiezet en microgolfoven. Opgelet: het is ten strengste verboden om te frituren in de homes, ongeacht waar!

Blijf op de hoogte na je check-in

Doorheen het jaar zullen geplande werken, controles en belangrijke mededelingen via mail en onze in onze Facebookgroepen worden gecommuniceerd. Word dus zeker lid van de groep van jouw home.

Internet

Bij/na je definitieve inschrijving aan de UGent krijg je een officiële account, volgens art. 22 van het Onderwijs- en examenreglement. Met deze account zal je het internationale onderwijsnetwerk eduroam in de homes kunnen gebruiken.

Dit netwerk zal je vinden op de 5 GHz-frequentie, maar ook de verouderde 2.4 GHz-verbinding is beschikbaar (alhoewel niet ondersteund door de helpdesk). Bovendien is er is ook een (per definitie) snellere UTP-verbinding mogelijk. 

Bij jouw check-in krijg je van ons meer informatie rond het gebruik van het internet. Vragen kan je stellen op de verplichte infosessie, die zal doorgaan op maandag 26.09.2022 vanaf 19u op Campus Ledeganck.   

Betaling van de huurfactuur en waarborg

De huurfactuur wordt elke maand via e-mail verzonden naar jouw UGent e-mailadres. Je kan in Oasis eigenhandig een extra e-mailadres toevoegen indien bijvoorbeeld ook jouw ouders de factuur rechtstreeks wensen te ontvangen. Je betaalt d.m.v. een overschrijving met vermelding van de maandelijkse referentie, of via domiciliëring.

Je ontvangt de factuur voor de daaropvolgende maand steeds op het einde van elke maand via e-mail.
Je krijgt je eerste factuur echter, voor de eerste dagen huur in september en de aanrekening van de waarborg, normaal gezien medio september.

Wanneer betaal ik de waarborg?

De waarborg van 160 of 370 euro, voor respectievelijk kamers/studio's en flats, wordt gefactureerd bij de 1e factuur. Het bedrag kan aangewend worden voor het dekken van alle verplichtingen van de huurder. 

Opgelet: er is geen waarborg voor kamers plus, dus in homes Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury. Schade vastgesteld bij vertrek, die niet op het inventarisformulier werd vermeld bij de check-in, zal worden aangerekend via factuur.

Wens je je betalingen te checken?

Dit kan heel eenvoudig. In Oasis, onder de rubriek 'financieel', vind je, in de linkerkolom, een 'stand van zaken' van al je facturen.

Wens je je betalingen te laten domiciliëren?

Je kan een automatische bankopdracht instellen via een SEPA-formulier van Twikey. Deze “bankdomiciliëring” is een handig instrument waar je vrijblijvend op kan intekenen. Een SEPA-bankopdracht is niet verplicht, doch sterk aanbevolen. 

Meer info hierover krijg je nog via een afzonderlijke e-mail, verstuurd van "Twikey" met ons facturatie-adres.
Wij werken samen met dit bedrijf, dus de mail en de inhoud van de online toepassing zijn 100% betrouwbaar.

Let op: voor een kamer plus in de homes Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een SEPA bankdomiciliëring door technische redenen niet mogelijk.

Koelkastje op kot?

Er is één koelkast van max. formaat ‘tafelmodel’ toegestaan op de kamer. Er is een minimale vereiste qua energiezuinigheid: de koelkast moet minstens een F-label hebben (het vroegere A+).

Als je wil, kan je een dergelijk toestel via de UGent aankopen. Details over de levering, en eventuele wijzigingen, worden telefonisch afgesproken met de leverancier, net voor de levering.

Meer informatie over de koelkastjes

Nog een prangende vraag?

Deze kan je gerust stellen op een algemeen Q&A-moment (voor alle vragen rond huisvesting, niet uitsluitend voor de check-in).

  • Live Q&A chat, doorheen het academiejaar, elke donderdag via TEAMS (geen installatie nodig), en dit telkens om 12 uur
  • Donderdag, 12u00  

Afdeling Huisvesting kijkt er naar uit om je binnenkort te verwelkomen we en wensen je alvast een vlotte start van het academiejaar.

Activiteiten homeraden

De studenten van het Home Konvent en de afzonderlijke homeraden organiseren elk jaar activiteiten voor de medebewoners. Zij zijn in de homes aanwezig op zaterdag 24.09: als je vragen hebt, aarzel niet om ze aan hen te stellen.

Hun eerste activiteit? Een warm aanbevolen NieuwBewonersWeekend, dat doorgaat van 30.09 tot 02.10.

Voor vragen rond participatie en activiteiten mag je steeds .

Annuleren of verbreken van de huurovereenkomst

Indien je de wooneenheid NIET zal betrekken en je je huurovereenkomst voor volgend academiejaar dus alsnog wenst te annuleren of verbreken, lees dan zeker even het luik wooneenheid aanvragen en beheren.