Halftijds Palynoloog (m/f/x) bij Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

(13-09-2021)

Mens en Milieu in het Quartair zoekt een palynoloog (m/f/x) voor onderzoek, voor een periode van 2 maanden (met een waarschijnlijke verlenging van 1 of 2 jaar), deeltijds (50%), in hun labo aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Mens en Milieu in het Quartair onderzoekt alle aspecten van de natuurlijke omgeving tijdens het Pleistoceen en het Holoceen en de interactie ervan met de biologie en de culturele evolutie van de mens. Met zijn expertise in sedimentaire geologie, quartaire stratigrafie en chronologie, geo-archaeologie en paleoklimatologie, fysische antropologie, archeologie en prehistorie, quartaire paleontologie, archeozoölogie en archeobotanie vormt dit onderzoeksprogramma een belangrijk centrum voor de geïntegreerde studie van mensen en hun omgeving tijdens het Quartair.

Taken

Hij/zij zal ingeschakeld worden voor de studie van pollen en sporen van sedimentstalen uit archeologische opgravingen. Deze studie omvat zowel de voorbereiding van de stalen in het labo, als de identificatie van de pollen en sporen aan de hand van microscopische analyse en het schrijven van rapporten en wetenschappelijke publicaties.

 

Diploma

MSc in archeologie, biologie, geografie, geologie, bio-inginieurswetenschappen of vergelijkbaar

Generieke competenties

  • Enthousiasme en het vermogen om samen te werken in een multidisciplinaire omgeving.
  • Basiskennis: Word, Excel, Powerpoint

Pluspunten zijn:

  • Kennis van Frans, Engels en Nederlands (voor communicatie met externe collega’s)

Wij bieden

  • Een contractuele functie van bepaalde duur (2 maanden, 50%, vanaf 1 november, met mogelijke verlenging) aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel.
  • Salaris en voorwaarden volgens de voorwaarden die gelden aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen voor een contractueel van klasse SW1 van de wetenschappelijke loopbaan.

Solliciteren

Voor meer informatie omtrent de werkaanbieding kan contact opgenomen worden met Bea De Cupere, bdecupere@naturalsciences.be

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om hun CV uiterlijk op 15 september 2021 te sturen naar Mietje Germonpré, Coördinator Mens en Milieu in het Quartair, per e-mail : mgermonpre@naturalsciences.be

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in september. Start van het werk: 1 november 2021.